21 juni 2013

Jag skall äntligen få bröst

Det har ju varit några inlägg angående min kommande operation och för er som inte redan har listat ut eller misstänkt så är det en bröstförstoring som jag skall göra på Proforma Clinic i augusti.
Jag är så glad över detta och längtar så mycket till min operationsdag. Så nu kommer bloggen att handla ganska mycket om bröst och funderingar omkring operationen m.m.

När det gäller storleken på implantaten så har jag inte bestämt mig än, jag kommer att bli klokare efter konsultationen (15 dagar kvar, en evighet!) då jag får testa olika implantat. Det jag redan vet nu är att jag vill ha en bakomplacering (implantatet läggs bakom bröstmuskeln i stället för framför). Eftersom jag inte har någon egen bröstvävnad överhuvudtaget och lägger implantaten framför bröstmuskeln så kommer jag antagligen få MFD (Muscle Flex Deformity):
Mina egna bröst ligger över implantaten så att det bildas en synlig kant, äckligt!
Bakomplacering känns därför mer rätt för mig trots att läkningstiden tar längre tid men det kvittar ju eftersom jag kommer att få fina bröst i slutändan. Det finns både runda och anatomiska (droppformade) implantat, jag skall helt klart ha runda (varför välja droppformade och få en tendens till häng om några år om man inte behöver?). När det gäller ytstrukturen (släta eller texturerade implantat vet jag inte än, kommer att lita på kirurgen när det gäller detta, vad han tycker kommer passa mig bäst, särskilt eftersom jag redan bestämt mig för bakomplacering.

Angående Coh (Cohesive = Hur hårt silikongelen i implantatet är sammanlänkad). Jag kommer nog att satsa på Coh 1 eftersom jag vill ha någorlunda mjuka och gosiga bröst (tänker på min man också, haha). Och risk för häng lär jag inte få eftersom jag är platt från början. Mycket att tänka och fundera på, jag längtar till konsultationen. Mr. Engström skall följa med till kliniken och om jag känner att jag behöver honom under konsultationstiden så är det bara att hämta honom, det känns tryggt.
Detta kommer att kosta 37.000 eller 40.000 beroende på vilka implantat jag väljer och då är kapselförsäkringen inräknad.

Vet ni vad det bästa av allt är? Det är gratis, jag har fått det i "present" och varken jag eller Mr. Engström behöver betala en endaste krona för det. Jag kan knappt förstå det än, att jag är så lyckligt lottad och evigt tacksam.

4 kommentarer:

  1. Grattis!
    Häftigt att kunna göra något man verkligen vill :)

    SvaraRadera
  2. Ӏ'm really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A handful of my blog visitors have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any solutions to help fix this issue?

    Look into my web site; online casino: texas holdem poker

    SvaraRadera
  3. At this moment I am reаdy to do my breakfast, later than having my breakfast ccоming aagain to read other news.


    Here is my blog poѕt ... dеsiree jennings (desireejenningspossiblehoax.blogspot.com)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, hoppas du kommer tillbaka :)