30 augusti 2015

Målat hela dagen

Vilken skillnad det blev!
Nästa år skall vi köpa färg till grunden och måla både husets- och garaget/stallets grund. Vilken nyans har vi inte bestämt än. Det är därför vi inte har skyddat grunden mot rödfärgen nu, det får helt enkelt se ut så till nästa år.
Båda garageportarna skall bli svarta i år, vi har köpt färg och skall måla dom så fort vi hinner. Så nice att slippa dom där fula bruna portarna. Sen är det bara att installera garageportsöppnare så Mr. Engström kan öppna porten med fjärrkontroll när han kommer hem från jobbet. Lyxigt skall det vara.
Vi är så nöjda att vi målade över allt vitt till svart i stället, sjukt snyggt. Jag kommer ihåg när min svärmor fick höra att vi skulle göra det, då sade hon att det skulle bli huset som gud glömde. Ni fattar, hon tyckte alltså inte att vi skulle göra det.. :)
Jag målade om trappräckena, vi målade om dom från vitt till svart för många år sedan och efter ett tag behövdes det målas om men bara på vissa ställen. I stället för att åka till Västerås och köpa färgen på Bauhaus så tog vi med locket där färgtypen står och åkte till en färgaffär i Sala i stället, jo men visst, dom kunde blanda i ordning precis den färgen, vad bra!

Såg hur bra ut som helst när vi målade men när det torkade så var det hur flammigt som helst, det skilde rejält i glans! Och jag kan berätta att det var inte första gången vi köpte färg i den affären, förklarar vad vi skall ha den till, på vilket material osv.. Och ändå blir det åt helvete, vi handlar inte färg där längre. Vem skall man fråga om inte personalen i en färgaffär och så kan dom inte ens sin sak..

Så i dag målade jag över allt svart med rätt färg, är så himla fint nu :)

2 kommentarer:

  1. Haaahaaa jamen det såg ju faktiskt ut så. Fast det blev ju fint vid er när man vant sig ! ;) Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, hoppas du kommer tillbaka :)