19 december 2016

Varit hos BVC | 4 månader + 10 dagar

Vikt: Från 6965 till 8000 gram
Längd: Från 65,7 till 69,4 cm
Huvudomfång: Från 40,5 till 42 cm

Åtta kilo väger pinglan! Att hon blivit längre visste jag ju men inte att det var så pass mycket..

Här ligger hon och väntar på att bli matad efter BVC-besöket. Hon har varit hur glad som helst hela dagen och tjattrat en hel del :)
Jag tog upp att jag är orolig över hennes bajsande, eller snarare icke bajsande då. Idag är det nio dagar sedan sist så jag fick tips på medicin.
Hon fick ett mikrolavemang direkt vi kom hem och det hjälpte verkligen! Laktulosen skall vi ge henne varje dag i åtminstone två veckor och hoppas att det kommer igång. Det lät på sköterskan att det bör bajsas i princip varje dag i den här åldern. Hjälper det inte så går vi vidare med en ny modersmjölkersättning, om hon skulle ha mjölkproteinallergi så finns annan ersättning att få utskrivet på recept. 

8 kommentarer:

 1. Bra med lite hjälp på vägen. :) Min lilla som är 6,5 månader och äter ersättning, bajsar oftast ca var tredje dag, det var ok enligt vår BVC. Tips: tillsätt en tsk matolja ( raps) i ersättningen. Fast kanske bra med medicinen med, nio dagar är ju rätt lång tid. Hoppas det blir bättre nu. // Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rapsolja har vi kört med väldigt länge nu och det hjälper tyvärr inte :( Men tack i alla fall :)

   Radera
 2. Jag ger hemmagjord plommonpure till Oscar om det gått mer än en dag (hehe han sköter vanligtvis 2-3 ggr/dag utan plommon/päron osv). Jag gör såhär:

  En påse torkade plommon (jag köper Icas I lovet Eco)

  Vatten

  Häll ut plommonen i en kastrull, fyll på med vatten så det täcker plommonen. Låt stå i kyl över natten. Koka tills de är mjuka. Mixar med stavmixer. Portionerna ut i en sån där låda man gör isbitar. Det där brukar räcka till ca. 30 kuber. Räcker alltså till 15 portioner. Jag ger det antingen som dessert eller på gröten :)

  //IVF-Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för tips!

   Och jätteroligt att höra ifrån dig, hoppas allt är tipptopp med er <3

   Radera
  2. MYCKET mer effektivt än de man köper på burk, de är utspädd med vatten och stärkelse. Tar bara några timmar så får man resultat haha!

   Det är jättebra med oss! 7 månader blir min lilla bebis på torsdag. Sjukt!!!

   Så kul att följa er på bloggen :)

   Radera
  3. Nästa gång jag handlar skall jag absolut köpa hem och göra som du skrev :)

   Radera
 3. Emma 4 månader:
  65,3 cm
  7,68 kg
  Huvud 42,2cm

  Men Emma var 3 mån 24 dagar, så skiljer ju en halv månad

  SvaraRadera
 4. Här kommer ett tips från mig (som alltid är seg på att läsa): Windi pysventil. När lillan inte bajsat på en dag här och börjar gnälla av magont så kör jag in en sån. Den får sitta en minut. Tar ut och är det bajs i pipen vet jag att det sitter bajs i tarmen som hon inte får ut. Då kör jag in en till - samma procedur. Efter 2-3 st brukar "proppen" eller vad det är lossna och då bajsar hon. :)

  Brukar också ha rapsolja i varje mål mat istället för vara två ggr per dag och ha i lite extra vatten i ersättningen (typ 200 ml vatten till 6 skopor pulver) för att det inte ska bli lika koncentrerat och det brukar också hjälpa.

  /Jessica

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, hoppas du kommer tillbaka :)