19 januari 2021

Dagen har gått snabbt

Idag jobbade jag 8-16, varav 1½ timme utbildning av Virotea, ett företag som utvecklat speciella VR-glasögon som vi skall börja använda till våra boende.
Jag och en kollega skall ansvara för dessa. Jag har ju använt VR-glasögon till TV-spel så jag kände igen en del. 

Efter jobbet hämtade vi Cate och åkte därefter och shoppade en present till en kollega som fyllt 60 år. Vi har haft insamling på jobbet och presenten skall lämnas över på torsdag :)

Imorgon kommer en elektriker hit och monterar laddstolpe till bilen, bra att ha en egen.

2 kommentarer:

 1. Hur ska dom använda vr-glasögonen? När jag testade hos er en gång kackade jag nästan i brallan, så läskigt var det. Men jag antar att dom inte ska spela läskiga spel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I nuläget finns det bara bilder. T.ex. Agda 90 år har bott på bondgård med djur, då skall hon få uppleva detta igen via glasögonen, kunna röra på huvudet för att få olika vinklar på gården.

   Vi kan även ta egna bilder och lägga in, t.ex från trädgården från vårt boende så dom ev. känner igen sig. Det kommer även komma filmklipp men det är jag lite skeptiskt mot, dom kommer nog bli rädda.. Vissa boende kommer inte ens kunna använda glasögonen överhuvudtaget, dom kommer bli livrädda. Det är så olika med dementa och hur dom reagerar..

   Radera

Tack för din kommentar, hoppas du kommer tillbaka :)