16 januari 2019

När det skiter sig rejält!

Usch, jag är såå nedstämd och ledsen nu så ni anar inte.

Jag mailade till min skola och frågade hur länge det tar innan jag får hem mitt examensbevis när jag är färdig i mars, så jag vet vad jag skall informera om på intervjuerna.
Fick då frågan om jag läst Samhällskunskap 1a1, vilket jag inte gjorde på gymnasiet så nu måste jag läsa den också. Man skall ju inte ens kunna komma in på Vård & omsorgsutbildningen utan den kursen men det gjorde tydligen jag ändå på något konstigt sätt. Hur kan dom ha så dålig koll och komma på det nu i det sista?!

Jaha, frågade om jag kunde läsa kursen hos dom (min skola) men dom hade inga behöriga lärare nu så jag skulle få vänta till i höst! Hon rekommenderade mig att söka till en annan skola så nu har jag gjort det. OM jag överhuvudtaget blir antagen så börjar den kursen 27:e maj och pågår i 5 veckor. Och kommer jag inte in är det bara att fortsätta söka eller vänta in hösten på min skola.

Så det blir ingen examen i mars för min del. Fy fan rent ut sagt!

På grund av det här har jag bestämt mig för att kombinera jobb och studier så jag får in en fot, annars kommer dom att tappa intresset för mig. Intervjun jag var på idag var så himla bra och jag skall börja där som tim-vikarie. Lite papper som skall begäras ut sedan skall vi träffas igen och boka in några introduktionsdagar så jag kommer in i det hela.

Men jag har ju två intervjuer kvar, en i morgon och en på måndag :)

3 kommentarer:

 1. Fy vad surt, och vad tråkigt att de inte kan ha bättre koll 😕 Så du måste ha den samhällskursen för att vara klar undersköterska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja exakt. Svenska och Samhällskunskap måste man ha från gymnasiet för att få ut ett examensbevis. Annars kan man nöja sig med att bara få betyg på kurserna men det är ju examensbeviset arbetsgivare vill ha. Annars blir man anställd som vårdbiträde.

   Radera
  2. Ja och det ger väl säkert mindre i lön och är du en undersköterska tror jag du har lättare för att få fast tjänst också. Så dåligt att de inte hade koll på det tidigare.
   Men det där klarar du galant :)

   Radera

Tack för din kommentar, hoppas du kommer tillbaka :)