19 november 2012

Teatern i fredags

Vi infann oss på Forumteatern i Köping för att se farsen Rakt ner i fickan. Det var hur kul som helst att komma iväg och göra någonting tillsammans men pjäsen är ingen som jag rekommenderar. Visst, den var absolut inte dålig men vi skrattade knappt och skämten var en aning pensionärsaktiga om ni förstår hur jag menar..

Årets föreställning av Munktorpsteatern heter "Rakt ner i fickan", och handlar om en man som råkar i klistret efter att ha tagit emot för många bidrag från Försäkringskassan.
"Rakt ner i fickan" handlar om Erik Björk, som livnär sig på olika bidrag som han har inte har rätt till, utan att hans fru eller inneboende vet någonting om det. Handlingen utspelar sig under 80-talet, då Försäkringskassans regler gjorde det lätt att leva på statens bekostnad.
Men plötsligt dyker representanter från Försäkringskassan upp hos Erik, vilket ställer till det när han tvingas hitta på fler och fler lögner för att inte bli avslöjad för sitt bedrägeri.

Innan föreställningen åt vi på en underbar kinarestaurang (som jag har glömt namnet på). Vi åt en tre rätters middag och hade det hur mysigt som helst. Det var nog faktiskt den bästa "kinan" jag ätit på. Sedan att inredningen var riktigt mysig, det gjorde mycket det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar, hoppas du kommer tillbaka :)